LOGO La Magrana Vallesana

LOGO La Magrana Vallesana

dimecres, 2 de maig del 2012

Jornada de reflexió sobre el futur de La Magrana Vallesana


Jornada de reflexió sobre el futur de La Magrana Vallesana



Dia: 13 de maig (diumenge)

Lloc: La Kosturica - Can Marquès (al municipi de Canovelles)

Com arribar:

Horari: matí (10h-14h) + dinar

Aquest dia no hi ha ben bé un ordre del dia, podrem parlar de tot el que ens convingui, sempre des d’aquest punt de vista del futur de La Magrana Vallesana. Ens ha inspirat aquest mètode de treball les anomenades transition towns de Rob Hopkins, que plantegen la necessitat de treballar de forma comunitària els reptes del canvi climàtic i del pic del petroli, en molts aspectes, entre els quals l’alimentari.


Us plantegem un debat serè i alhora profund sobre com cal concretar, amb objectius més específics i amb accions i activitats, els objectius o finalitats  genèriques que consten als nostres estatuts:
a.            Aglutinar persones consumidores de productes ecològics, interessades en la millora de la seva salut i del seu entorn.
b.           Aglutinar persones productores de productes ecològics, interessades en la millora de la salut dels nostres conciutadans i en la preservació de nostre entorn 
c.            Donar suport als productors i productores de productes ecològics, especialment als de la comarca del Vallès Oriental.
d.           Donar suport i assistència als membres de l'associació en els criteris d’adquisició i de consum d’aliments de producció ecològica.
e.           Donar assistència als productors i productores de productes ecològics, membres de l’associació, en relació a l’assoliment de la màxima qualitat i a la  distribució òptima de la seva producció.
f.             Promoure i realitzar tota mena d'activitats relacionades amb els fins esmentats anteriorment.
g.            En queda exclòs tot ànim de lucre.
Hem previst un guió de mínims amb alguns temes essencials, sobre els que han de voltar les nostres reflexions estratègiques i sobre els que hem de definir objectius operatius a assolir en el futur.

·         MODEL que volem per l’organització
·         Opcions de FINANÇAMENT per garantir la viabilitat i perdurabilitat del projecte
·         Model que volem en relació amb els PRODUCTORS LOCALS
·         Vessant PEDAGÒGICA del projecte
·         Implicació dels SOCIS I SÒCIES en l’organització.
1.         Amb La Magrana Vallesana
2.         Entre els socis

Monitoritzaran els debats: la Txell, la Míriam, la Isabel i la Maria Eugènia.

Per organitzar millor la trobada confirmeu assistència per e-mail i indiqueu-nos si teniu alguna necessitat específica per aquell dia (si portareu la canalla, si us cal coordinar-vos amb altres per arribar i marxar, etc.)




Notes: 

Ens preocupa no només el dia a dia de la nostra associació, per la qual cosa -com sabeu- despleguem tots els esforços i els recursos que cal, sinó que també ens interessa tenir una visió de llarg abast sobre el nostre futur, per procurar que tot el que fem respongui al nostres objectius.

Així doncs reflexionar  sobre què som, què volem ser i què podem arribar a ser ens sembla que és necessari i que és útil.

Sabem que les assemblees generals de socis no són sempre el millor format per assolir aquesta tasca de reflexió a mig i llarg termini, ja que per la seva naturalesa són sessions formals, més rígides del que voldríem, però executades amb el rigor i la formalitat que requereix compartir amb tots els socis la gestió de l’associació. No tothom pot assistir-hi;  són de vegades atapeïdes en el temps i cal adoptar acords. Ens varem dotar d’un sistema de votació (el dels quatre colors) precisament per evitar rigideses del tipus “aprovat per majoria”, sinó que el sistema garanteix una formula de deliberació més rica en la que una majoria pot imperar, sí, però sempre amb garanties que les posicions minoritàries tinguin bon canal d’expressió del seu parer i en definitiva també siguin tingudes en compte.

Però cal anar més enllà. Per això varem pensar convocar un altre tipus de reunió, aquesta que ara hem batejat com a jornada de reflexió. Estem davant la primera d’elles, però si creiem que se n’han de fer més les anirem proposant i programant.

Havíem dit durant l’assemblea de reunir-nos el 28 d’abril però finalment va ajornar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada