LOGO La Magrana Vallesana

LOGO La Magrana Vallesana

divendres, 24 de febrer del 2012

La gent que compra ecològicament, compra responsablement



Paco Galán, president de l'Associació LA MAGRANA VALLESANA



REVISTA DEL VALLÈS
24/2/2012

—Com els va l’experiència tenint en compte que van començar el mes de novembre de 2010?

 —La valorem positivament, ja que vam començar unes poques famílies amb l’objectiu d’arribar a 100 i actualment són ja prop de 200. Això vol dir que a més a més de gaudir de la proposta de productes ecològics, participen també activament de la resta de propostes que duem a terme en el camp associatiu i educatiu. 

—Projecte viable?

 —Estem preparant l’assemblea del primer exercici i tot sembla indicar que les coses van funcionant de mica en mica, ja que ens mantenim dins un bon equilibri econòmic. 

—Alimentació ecològica és igual a... 

—Estem parlant d’aliments sans, de productes de temporada i de proximitat, de bona salut, de bon control de tots els productes que oferim... 

—Garanteixen vostès aquesta denominació. 

—Sí, ja que només comercialitzem amb productors i comerciants que tenen establert aquest principi. 

—Hi ha gent que li interesa especialment tot això? 

—Cada dia hi ha més persones que aposten per aquest tipus d’alimentació. El fet que a Granollers hi rodalies i hagi 200 famílies que ens recolzin és més que significatiu. 

—Molta gent identifica els productes ecològics amb productes més cars.

—No sempre és així. I quan això succeeix s’ha d’explicar el perquè. A vegades els productes s’encareixen molt quan s’utilitzen sistemes de comercialització capitalistes com els que hi ha actualment. En el cas de la Magrana Vallesana, el que intentem precisament és comprar al productor directament per abaratir els productes que adquirim, i amb això aconseguim que siguin preus més raonables. Algunes vegades el producte ecològic és una mica més car degut a que normalment requereix més mà d’obra. 

—Una família es pot autoabastir de productes ecològics a la seva botiga? 

—Si exceptuem el peix, que no el toquem, sí. Si em pregunta si una família en pot tenir suficient, alimentàriament parlant, venint a la nostra botiga, la resposta és que sí, ja que disposem d’una gran diversitat de productes de tota mena. En tenim per al primer plat, el segon; els postres... I oferim cosmètica, begudes... Nosaltres som oberts a tots els sistemes de producció de productes ecològics. 

—Funcionen vostès d’una manera assembleària.

 —Com correspon a una associació de les nostres característiques. Hi ha una junta que ha estat elegida en assemblea, ens gestionem a través del sistema assembleari, on tots els socis tenen veu i vot...

—Quins són els objectius més immediats? 

—Volem arribar a més socis en la mesura que siguem capaços d’oferir bons serveis i ens agradaria que es posessin en marxa a la comarca associacions com la que nosaltres tenim i defensem. Volem que aquest tipus de consum responsable sigui a l’abast cada dia de més gent i que arreli amb força a la comarca. I volem que la gent s’eduqui en tot allò que té a veure amb una alimentació sana, ja que qui compra ecològicament, compra responsablement. 

—Quina és la presència dels productors vallesans? 

—Actualment, un total del 70% dels productes que oferim són o bé de productors del Vallès o bé es transformen a la comarca. La proximitat també juga un paper important a l’hora d’oferir bons productes ecològics, ja que apostem primer pels que tenim més a prop.

(Paco Monja)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada