LOGO La Magrana Vallesana

LOGO La Magrana Vallesana

divendres, 16 de novembre del 2012

Hem anat a Amayuelas de Abajo ( novembre 2012)

A principis de novembre, un grup de "magraners" hem anat a visitar Amayuelas de Abajo, un petit poble ecològic situat a Tierra de Campos, a Palència (amb P) al bell mig de la meseta.

Fa mesos que sentíem curiositat per conèixer de primera mà Amayuelas, després de veure el documental ‘La Tierra Asoma’ de l’Agustí Corominas que van venir a presentar a Granollers alguns membres del projecte.

Així que vam dir: si els d’Amayuelas han vingut a Granollers, els de la Magrana marxem cap Amayuelas!

Han sigut quatre dies de viatge impactants per a nosaltres. Repassant...

En Jeromo ens ha explicat com ja fa uns trenta anys que tiren endavant projectes diversos per mantenir i recuperar la població en les zones rurals respectant el medi natural i posant en valor les relacions socials i les persones. Ah! I ens ha ensenyat el banc de llavors que conserven en un colomar recuperat i les seves ovelles i pollastres, 100% ecològics.

La Cristina ens ha despertat cada matí a l’alberg amb l’olor del cafè i del pa torrat que elaboren ells mateixos.

L’Auxi ens ha transmès tota l’energia del món en explicar-nos els projectes que porten a terme des del Centro de Desarrollo Rural de Carrión de los Condes, superant força entrebancs, també cal dir-ho, en mig de retallades i de les dificultats de les comunitats humanes per posar-se d’acord.

Els nostres veïns ens han convidat a una cervesa a la cantina on hem conegut en Deme que durant molt de temps ha treballat a Ecogermen, una cooperativa de consum de Valladolid molt semblant a la Magrana (havíeu de veure la cara de l’Hilari mentre anava pensant: ‘per fi conec algú que fa la mateixa feina que jo...’).

Hem pogut gaudir d’un horitzó infinit, de núvols de 360º, de la remor del vent, de la foscor de la nit, de la presència de la terra i d’activitats culturals i gastronòmiques diverses.

Vaja, que els quatre dies ens han quedat curts. Han servit per conèixer una mica el projecte d’Amayuelas, afí en molts aspectes al que tirem endavant a la Magrana, i per tornar convençuts que val la pena continuar construint referents alternatius. I ens quedem amb la sensació que aquest viatge és només el principi...

Si voleu saber-ne més, demaneu el documental al nostre establiment.

http://latierraasomaamayuelas.com

 
Elisenda
Hilari
Paco
Joan
Míriam

Moltes gràcies a l'Agustí i a la Rosa

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada